Her vil jeg skrive både lidt om mig, hvad der rører sig i klinikken, i verden udenom og om nogle af de oplevelser jeg har med mine klienter.

I dag vil jeg skrive om børn og angst og give konkrete råd til, hvad du som forælder kan gøre, når dit barn føler sig utryg.

Lider dit barn af angst – eller kender du nogen, så `like-og-del´ min blog til gavn for alle. Her vil komme gode råd og vejledning til, hvad du kan gøre.

En bekymret mor ringede vedr. sin 8 årige dreng, der pt går på et forløb for angste børn. Hun synes ikke, der sker den store forandring. Tvært imod. ”Måske ER der sket lidt i forhold til det at komme afsted i skole, MEN”. Hun holdt en lille pause… ”Det er som om, angsten spreder sig og bliver mere og mere omfattende. Nu er han også bange for at falde i søvn. Det er mørket og lydene i huset, eller vinden og regnen mod ruden”.

Den bekymrede mor har en god pointe. For angst har det med at vokse. Hvis vores underbevidsthed accepterer en given opfattelse som værende sand, (fx: mørket er uhyggeligt) så er enhver oplevelse, der kan bekræfte udsagnet med til at styrke og  cementere denne nye overbevisning i barnet. Følelsen af at være bange, mærkes bestemt ikke som noget rart i kroppen. Derfor…..

Mit råd til hende og til dig er:

LYT rigtig godt til de forklaringer, dit barn kommer med. Hvis problemet er, at det er fordi det er mørkt og mørket opleves som noget, der ikke er rart, så gør det til noget rart. Brug mørket som anledning til at gøre hvad som helst, barnet forbinder med noget rart.

For eksempel: når det er mørkt, så må man godt tage dynen eller tæppet med ind i sofaen. Måske du selv kan sidde og hygge dig sammen med dit barn under tæppet? Og hvad med en kop kakao og lidt pebernødder, en bog eller et spil kort? Hvor hyggeligt kan det blive?

Ha’ dit fokus på, at fordi det er MØRKT…. Eller, fordi det er TORDENVEJR og vinden netop piber og hyler. Og regnen, der trommer på ruden, SÅ sidder vi her…. varme og trygge. Ahh, hvor er det godt. Og vi hygger os. Mumms, med spil og tæpper. Og har det sjovt og godt. Imens vinden synger i de nøgne trækroner, så dufter peberkagerne af jul og kakaoen mærkes varm helt ned i maven. Godt det er mørkt, så vi kan sidde her og hygge og med ……………

Velbekomme og gode, mørke aftner og trygge nætter 🙂

Kontakt mig, hvis du vil vide mere.

 

Jeg har selvfølgelig ændret navne og personlige oplysninger, så mine klienter altid forbliver anonyme, når de henvender sig i klinikken.